» Home

English version available here      

Welkom bij BQ Yachting

Mooi weer zeilen!

Flottielje zeilen, BQ Yachting - Flottielje zeilen in de zon   Meezeilen, BQ Yachting - Meezeilvakanties   Zeiljacht huren, BQ Yachting - Mooi weer zeilen

Een impressie van een groep vrienden die is gaan zeilen via BQ Yachting:

 

BQ Yachting biedt zeilvakanties voor ervaren en onervaren zeilers. Zowel individuele reizigers als grote groepen kunnen bij ons terecht.
Wilt u een jacht huren en zelf de zee op om verschillende eilanden te verkennen, dan kunt u bareboat een jacht bij ons huren. Dit kan in combinatie met een schipper of een instructiedag.
Wanneer u liever met een groep jachten vaart waarbij u elke ochtend een briefing van een ervaren schipper krijgt over de volgende bestemming, dan kunt u bij een van onze flottieljes aansluiten.
Voor grote groepen (bedrijfsuitjes, familieweekenden etc.) kunt u ook bij ons terecht, wij zullen een passende zeilreis voor u maken.

Zoek via de zoekmachine direct uw zeiljacht, uw flottielje zeilvakantie of meezeil vakantie uit!

Liever een persoonlijk advies? Bel ons dan op +31 20 320 29 27 of stuur ons een email. Wij zijn u graag van dienst.

 

Kijk gelijk naar onze aanbiedingen!

 

Nieuws

 

 • 10 februari 2016. Flottielje zeilen is leuk voor het hele gezin! In de zomer vakantie varen er allemaal gezinnen met kinderen mee in onze flottieljes. Vakantiepret voor de hele familie!
 • 25 januari 2016. De laatste week voor de vroegboekkorting in Kroatie. Wil jij gebruik maken van de 10% korting op het huren van je zeiljacht, vraag dan nu een offerte aan!
 • 10 januari 2016. De vakantiebeurs gaat bijne beginnen, heb jij je vakantie al uitgezocht?
 • 23 december 2015. De nieuwe data voor flottielje en meezeilvakanties in Griekenland zijn bekend! Naast de vertrouwde bestemmingen Athene, Cycladen en Lefkas, hebben we nu ook de Sporaden (Skiathos) en Thessaloniki toegevoegd.
 • 24 november 2015. Wat een regenachtige dag.... tijd om een nieuwe vakantie naar de zon te boeken!
 • 20 november 2015. Het flottielje naar de Sporaden is dit jaar wel echt de Special van de Specials! Wil je altijd al eens varen in de Sporaden, grijp nu je kans!
 • 13 november 2015. Portokali is veilig in Athene en staat op de kant. Nieuwe zeilen zijn besteld, onderhoud is gepland en de nodige to-do-lijstjes zijn gemaakt. Maar nu eerst...winter, ook in Athene.
 • 10 november 2015. Eindelijk beginnen we aan de tocht naar Athene. Over drie dagen is het seizoen dan echt afgelopen.... Maar de nieuwe plannen voor het volgende seizoen helpen ons de (koude) winter door!
 • 5 november 2015. Aangezien het hard waait in de de Cyclades zijn we gedwongen om nog vakantie te houden in de Dodecanesos, echt niet erg! Wat een prachtige eilanden: Simi, Tilos, Nisiros.
 • 24 oktober 2015. Portokali heeft een prachtig seizoen gehad en is nu op Rhodos aan het bijkomen... komende weken gaat ze terug naar Athene om daar weer voor de winter het water uit te gaan.
 • 15 oktober 2015. De herfstvakantie staat voor de deur, de laatste zeilers gaan vertrekken in Griekenland. De winter bestemmingen (BVI, Seychellen, Thailand) zijn weer in trek!

Flottielje zeilen data 2016

Athene - Athene (Cyclades, 1 of 2 weken), 14 - 28 mei
Athene (Saronische golf, 2 weken) start op 11 juni, 16 juli, 23 juli, 30 juli en 13 augustus
Athene (Saronische golf, 1 week) start op 30 april (meivakantie), 11 juni, 18 juni, 25 juni, 9 juli, 23 juli en 30 juli
Lefkas (Ionische zee, 2 weken), 23 juli - 6 augustus (2-weekse route Lefkas - Zakynthos - Lefkas)
Lefkas (Ionische zee, 1 week) 30 juli - 6 augustus
Skiathos (Sporaden, 2 weken), 6 - 20 augustus

Turkije (Marmaris) data volgen
Kroatie (Sukosan of Split) data volgen

Italie
(Elba) data volgen

Staat jouw voorkeur er niet tussen? Schroom niet om te vragen naar je wensen, wij zijn erg flexibel en zullen bij veel aanvraag altijd overwegen om iets extra's te organiseren.

Velen gingen jou al voor. Lees hier de ervaringen en reacties:

 

'In de meivakantie zijn wij een week meegeweest op het moederschip. We hebben gevaren over de Cycladen. Met de veerboot naar Paros (alles was duidelijk van te voren uitgelegd aan ons) en daar werden we opgevangen door twee gezellige oranje shirtjes. Kon niet missen hadden ze gezegd, nou dat klopte! Tassen werden gedragen en in 5 minuten waren we op het ruime zeiljacht. We hadden een cabine en 'badkamer' voor ons samen, erg fijn is dat. Diezelfde middag, na een heerlijke Griekse lunch, zijn we nog uitgevaren naar Anti Paros. Dat was gelijk spectaculair zeilen! En wat is het dan heerlijk aankomen in een nieuw dorpje. Even de benen strekken en daarna een heerlijke borrel aan boord. Iedereen was lekker rozig van het buitenzijn. Daarna nog lekker eten met het hele flottielje om vervolgens voldaan in bed te belanden. En dat 7 dagen lang! Het was een hele beleving, deze vakantie gaat zeker de boeken in als een van de leukste ooit. Je hoeft echt niet naar de andere kant van de wereld om een leuke, gevarieerde vakantie te hebben. Wanneer kunnen we weer mee?'

Janneke en Johanna


------------------------------------------------------------------------------------------------

'Zomer 2015 hebben wij flottielje gevaren vanuit Athene. Alles was goed geregeld, van de voorbereidingen vooraf tot de ontvangst in de haven en de gezellige en professionele begeleiding van het flottielje. Wij zijn alweer aan het boeken voor zomer 2016 want wij gaan zeker mee (al is het maar omdat dat moet van de kinderen!).'

------------------------------------------------------------------------------------------------

'Begin november hebben wij met een groep van 17 collega's een lang weekend gezeild in de omgeving van Athene. Dit was een groot succes, mede dankzij de goede zorgen van Querijn, Karien en de rest van de crew. Vantevoren was er een programma, maar ter plekke hebben we veel geschakeld; over de beste route, activiteiten etc. ook gezien het weer. De crew toonde zich erg meedenkend, flexibel, betrokken en wist zich goed aan te passen aan de groep. De wateren rond Athene zijn helderblauw, de dorpjes pittoresk Grieks en met een beetje geluk zwemmen er ook dolfijnen rond jouw boot. Dank voor alles! Marleen. Scenter, 9 november 2014

------------------------------------------------------------------------------------------------

'We hebben een prachtige vakantie achter de rug met ontzettend grote afwisseling.Dank voor al jullie zorgen. Dat was echt een verademing en geeft veel vertrouwen. Jullie zijn zeker onze eerste keus mochten we weer plannen maken in de buurt van het Griekse water!' Bart van der Bijl. 10 mei 2014


------------------------------------------------------------------------------------------------

'Voor mij persoonlijk één van de relaxte vakanties ooit: goede reis (vlucht-bus-ontvangst op boot in Athene), kundige en gezellige schippers, wisselende zee en windkracht en een heerlijke zon. Dagelijks de koers bijstellen naar de wensen van de opstappers en de krachten van de wind. In zo weinig tijd zoveel te zien en beleven... een echte aanrader, ook voor degene die weinig zeilervaring hebben! MooiWeerZeilen deed zijn naam echt eer aan. Dank Querijn en Karien voor jullie goede zorgen en tips!' Annemarie van Tiel. 8 mei 2014

 

------------------------------------------------------------------------------------------------

'Begin juli 2013 zijn we met BQ yachting gaan flottielje zeilen op de Saronische Golf vanuit Athene. We hadden BQ yachting ontdekt via het internet maar beschikten niet over referenties van familie of vrienden omtrent BQ. Na het checken van het register van Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) waar BQ keurig staat ingeschreven besloten we om toch maar eens te boeken. Het boeken en toezenden van alle reisbescheiden verliep goed. Vanaf het eerste moment dat we in Athene waren aangekomen wisten we dat het super goed zat bij deze organisatie. Klantvriendelijkheid en gastgerichtheid staan centraal bij Karien en Querijn van BQ. Gedurende de gehele week zijn we niets tekort gekomen en hebben we een goede en professionele begeleiding van de flottielje mogen ervaren. Met heel veel plezier kijken we terug op deze mooie week. Echt een aanrader om uw mooi weer zeilvakantie via BQ yachting te boeken!
 
Met vriendelijke groet,
 
Sascha en Will'

------------------------------------------------------------------------------------------------

“Het zeilen in Griekenland was geweldig. Er zijn prachtige baaien en haventjes met overal restaurantjes. We hadden twee Bavaria 39ers gehuurd. Deze waren in uitstekende staat. De mensen van de lokale jachtverhuur waren zorgvuldig en deden een goede checkin. Het flottielje was erg gezellig, maar ook toen wij een avond met ons gezin wilde eten, was er geen probleem. Toen we op de terugweg een tas waren vergeten, kwamen ze deze zelfs naar het vliegveld brengen. Dat is toch meer dan je verwacht. Het is de tweede keer dat we huurden via BQyachting en weer was het allemaal uitstekend voor elkaar..

Marjan, Henk en de kinderen"

------------------------------------------------------------------------------------------------

"Mooi Weer Zeilen!
Enkele weken geleden de stoute schoenen aangetrokken en als niet-zeilers (50-plussers) met de familie (kinderen en kleinkinderen) aan boord van het moederschip een zeilvakantie beleefd met BQ Yachting/mooiweerzeilen.nl. Dankzij de ervaren schipper en de goede zorgen van de bemanning, werd het een heerlijke week. Overdag zeilen in de zon, beetje zwemmen en relaxen, elke avond gezellig uit eten met de hele groep in telkens een andere haven en ’s nachts lekker kabbelend slapen in onze eigen hut met douche en toilet. Verbazingwekkend hoe groot en luxe zo’n schip is! En hoe de bemanning het voor elkaar krijgt om tijdens het zeilen – en dan hang je best een beetje scheef – zelfs een complete pastamaaltijd te bereiden. Deze vakantie is zeker voor herhaling vatbaar.

Ina"

------------------------------------------------------------------------------------------------

'Al 4 jaar varen wij mee in de flottieljes van BQ Yachting. Elke keer is het weer heel goed geregeld, vanaf het eerste contact al zitten wij helemaal in de vakantiestemming die je krijgt van het praten over zeiljachten en vaargebieden met Querijn. Nadat alle informatie uitwisseling is afgehandeld en de nodige betalingen zijn verricht gaan wij met een veilig en ontspannen gevoel op weg. Vliegtickets worden keurig aangeleverd en de beschrijving naar de haven is altijd erg helder. Aangekomen op bestemming worden we hartelijk ontvangen! De vakantie kan beginnen. Na de eerste, meestal toch spannende, kennismaking met het hele flottielje (je zit er toch 1 of 2 weken 'mee opgescheept') is al helemaal de ontspanning opgetreden. De flottieljeleiders zijn stuk voor stuk gezellige jongelui met passie voor zeilen en gezelligheid. Het enige negatieve dat ik kwijt wil: de vakantie duurt altijd te kort!

Robert.'

------------------------------------------------------------------------------------------------

'Onze eerste ervaring op zee was met BQ Yachting in 2011. Wij gingen met onze twee kinderen, van toen 10 en 12 jaar, de stap richting het zeilen in Griekenland maken. Voor de kinderen was het erg leuk dat er veel leeftijdsgenootjes waren die ze elke dag weer zagen. Ze hebben de leukste spelletjes bedacht! Ook de flottieljebegeleiding verzon de spelletjes waar je bij stond. Voor de kinderen een top vakantie, en voor ons toch fijn om niet 'alleen op zee' te zitten met onze kinderen. Daarnaast zouden we de gezellige avonden met de andere flottielje gasten ook niet willen missen. Een super bedrijf BQ Yachting, wij blijven terugkomen ook al worden de kinderen groot...

Els & Hans-Jan'

 


sgr aangesloten reisorganisatie logo mondial assistance unigarant verzekeringen

BQ Yachting l +31 20 320 29 27 l info@bqyachting.com